pátek 27. června 2008

Sdělení děkana FPR o nahlédnutí do záznamových archů přijímací zkoušky 2008

Fakulta právnická umožňuje všem nepřijatým uchazečům nahlédnutí do záznamových archů přijímací zkoušky dne 4.7.2008 od 8.00 - 11.00 hodin na studijním oddělení FPR, Sady Pětatřicátníků 14, Plzeň.

JUDr. Jaroslav Zachariáš, CSc.
děkan FPR

zdroj: http://plzen.juristic.cz/studium/656343

středa 25. června 2008

Odvolání proti nepřijetí na vysokou školu

Pro ty co v přijímacím řízení neuspěli sem dávám své odvolání, které jsem použil před několika lety. Pokud jste tedy neuspěli v přijímacím řízení, určitě se odvolejte. Pokud budete chtít použijte můj vzor jako inspiraci pro vaše vlastní odvolání.


JUDr. Milan Kindl, CSc.
děkanát Fakulty právnické
Americká 42
Plzeň
306 14


V Plzni dne 11.7. 2004

Podle § 50 odst. 7 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů podávám


ž á d o s t o p ř e z k o u m á n í


rozhodnutí o mém nepřijetí k vysokoškolskému studiu na Fakultě právnické Západočeské univerzity v Plzni do pětiletého magisterského studia obor právo od školního roku 2004/2005.



O d ů v o d n ě n í :

1. Dovoluji si zpochybnit hodnocení výsledků psychologické části testu. V testu se vyskytovaly otázky, jež se používají v testech IQ. Je známo, a dokládá to i odborná literatura, že takové typy otázek mohou mít vícero správných odpovědí jež autor testu ani neuvažoval. U klasického IQ testu se takové odpovědi zaznamenávají přímo do testu samotného. Tato možnost zde byla vyloučena tím, že odpovědi bylo nutno přepsat na jiný papír, než na kterém byly testové otázky. Možnost dodatečného upozornění na jiné řešení testových otázek vylučuje též termín nahlédnutí do záznamových archů přijímací zkoušky (13 a 20.9. 2004) a termín stanovený §50 odst.7 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů. Při systému hodnocení výsledků přijímacího řízení, kdy rozhoduje o přijetí či nepřijetí jen několik bodů dosažených v testu, je každá taková otázka více než relevantní.

2. Šest bodů, jež dělilo mnou dosažený počet bodů od hranice k přijetí, nevypovídá mnoho o uchazečových schopnostech či předpokladech pro studium. Vzhledem ke koncepci testu použitého u přijímací zkoušky lze z jeho výsledku získat přesné informace o aktuálním výkonu uchazeče a vhodnosti otázek vzhledem k jeho individualitě, zatímco obecný údaj o celkových uchazečových znalostech a dovednostech je vyjádřen pouze přibližně.

3. O studium na Fakultě právnické mám opravdový zájem. Jsem přesvědčen, že mé logické, analytické a kreativní schopnosti jsou na dostatečné úrovni, abych magisterské studium - obor právo - úspěšně zvládl.

S pozdravem
Martin Marek

úterý 17. června 2008

Aktuální informace výsledků přijímaček

V neděli byla hranice přijetí 29 bodů, v pondělí večer už 30 bodů. V úterý je poslední den přijímaček, takže se hranice pravděpodobně ještě posune. Tak si zkontrolujte výsledky :-)

pátek 13. června 2008

Poslední post k přijímacímu řizení na práva v Plzni

Předně se omlouvám, že jsem nenapsal pokračování k přijímacím zkouškám na FPR do Plzně. Měl jsem tunu práce - psal jsem obrovitý projekt, který snad pomůže na jeden rok zajistit mimoškolní vzdělávání (včetně doučování) romským dětem a dospívajícím z jedné sociálně vyloučené komunity a do toho se musím učit na státnice z Římského práva, Teorie práva a Českých právních dějin. No hrůza období. Takže všechno ostatní šlo stranou, e-maily už skoro neotvírám, aby na mě nevybafly nějaké další úkoly. Ale zpět k přijímačkám, tedy alespoň pro ty co je ještě nemají za sebou.

Dlužím informace k odpovědím v testu. Tak tedy:

Odpovědi jsou 3 - a, b, c, ale pozor nebudete odpovídat tak, že napíšete písmeno správné odpovědi, ale budete správnou odpověď muset převést na čísla. Takhle:

správná odpověď podle vás:

a - 1
b - 2
c - 3
ab - 4
ac - 5
bc - 6
abc - 7
žádná - 8

Ano je tedy na každou otázku možných 8 odpovědí! To je myslím docela unikátní v rámci vysokých škol v ČR. Odpovědi navíc budete uvádět číslem nikoli písmenem na lísteček (věřte, opravdu bude malý) se správným odpovědmi. Nenechte se tím rozhodit, budete ujištěni (odbyti) slovy "to je součástí přijímacího řízení".

Tak to je vše co jsem schopen ještě k přijímacímu řízení doplnit, na zbytek logiky ani psychologické části se již nedostanu, tlačí mě teď státnice a už teď nevím o nikom z mých kamarádů, kdo by se na tyhle státnice neučil více než 14 dní. Mě zbývá 6 dní a jeden jsem se už učil ;-)

Pokud se ale potřebujete na něco k přijímačkám ještě zeptat, napište to do komentářů, já se pokusím vám jak nejlépe budu umět odpovědět.

Hodně štěstí!

úterý 3. června 2008

Pozvánka na Letní právní školu

Dovolím si malé porušení autorského práva, když sem zkopíruji kompletní pozvánku, kterou uveřejnil Michal Bobek na Jiném právu zde.

Jde o pozvánku na letní právní školu věnující se diskriminaci. Protože jsem tam loni byl, tak vám ji všem velmi doporučuji. Opravdu to stojí za to! Loni sice byla na zámku Hrubá skála v Českém ráji, což bylo o mnoho krásnější prostředí než Justiční akademie v Kroměříži, ale i ta Kroměříž stojí za to. A hlavně... stojí za to samotná letní škola jako taková a zejména možnost debatovat o právních problémech s odborníky Kühnem a Bobkem ;-) Pokud můžete jeďte! Jo, ještě je sympatické také to, že si platíte jen dopravu. I když loni byla také hrazena. No co víc si přát?

Tady je to slíbené Ctrl+C a Ctrl+V:


Letní škola: Rovnost a diskriminace – vybrané problémy ve srovnávací perspektivě

Poradna pro občanství/občanská a lidská práva v partnerství s Justiční akademií v Kroměříži pořádá (již druhý ročník) Letní právní školy "Rovnost a diskriminace – vybrané problémy ve srovnávací perspektivě" ve dnech 12. - 15. září 2008 v prostorách JA v Kroměříži.

Program
Tematické bloky zahrnují interaktivní diskusi zajímavých aspektů vybraných soudních rozhodnutí, případové studie a simulaci soudního jednání na zadané téma (Moot court).

pátek 12.9.2008
Teoretické principy rovnosti a diskriminace ve srovnávací perspektivě
Přesun důkazního břemene

sobota 13.9.2008
Obtěžování
Soudní dvůr Evropských společenství
Případová studie

neděle 14.9. 2008
Evropský soud pro lidská práva
Volné odpoledne pro přípravu na Moot Court, pro zájemce možnost výletu

pondělí 15. 9. 2008
Moot court

Lektoři:
Michal Bobek,
Nejvyšší správní soud & Evropský univerzitní institut

David Kosař,
Nejvyšší správní soud & Právnická fakulta Masarykovy univerzity

Barbara Havelková,
University of Michigan Law School

Zdeněk Kühn,
Nejvyšší správní soud & Právnická fakulta UK v Praze

Letní školu pořádá Poradna pro občanství/Občanská a lidská práva, Ječná 7, 110 00 Praha 1, http://www.diskriminace.cz/ ve spolupráci s Justiční akademií v Kroměříži.

Přihlášky: do 25. srpna 2008 e-mailem na adresu poradna@poradna-prava.cz nebo fax: 222 809 364. Přihlášky jsou ke stažení na http://www.diskriminace.cz/ a http://www.poradna-prava.cz/. Info na tel.: +420 777 218 568, +420 224 829 087.
Ubytování a stravování je pro účastníky zdarma. Projekt je financován z prostředků Open Society Institute v Budapešti a z FM EHP/Norska.

 
PageRank ukazatel optimalizace PageRank.cz